Presentasjon av utviklerne av det pedagogiske innholdet
Solveig Nyborg er lektor i realfag fra NMBU med master i spesialpedagogikk fra NTNU. Hun har i sitt masterarbeid analysert eksisterende begrepstester for kartlegging av barns grunnleggende begreper. Arbeidet viste at det var behov for et mer nøyaktig kartleggingsverktøy for bedre å fange opp hvor godt utviklet de grunnleggende begrepene er, og om eleven klarer å overføre og anvende begrepet også under mer komplekse betingelser. Grunnleggende begrepstest er et resultat av dette over to år lange analyse - og utviklingsarbeidet.
Les masteroppgaven her: En innholdsanalyse av utvalgte norske begrepstester (NTNU,2020)
Solveig er, sammen med Herdis Øyehaug Karlstad, forfatter av bøkene Aha! Grunnleggende begreper- Hva, hvorfor, hvordan og Aha! Begripe med begreper A og B, utgitt av Gan Aschehoug i 2019. Aha!-bøkene er et tverrfaglig læreverk finansiert over det samme UDIR-prosjektet som Grunnleggende begrepstest for å sikre tilgjengelig veiledning på oppfølgingstiltak etter begrepskartleggingen.
Solveig er også medforfatter av Systematisk begrepsundervisning i teori og praksis utgitt av Info Vest Forlag i 2017, der hun viser hvilken nøkkelrolle grunnleggende begreper spiller i læringen av mer komplekse fagbegreper.
Fra 2011 til 2019 har hun vært ansatt som spesialpedagog ved Norheimsund Friskule, der hun har hatt det pedagogiske ansvaret for intern opplæring i og implementering av Systematisk begrepsundervisning i alle fag på alle trinn fra 1.-10.
Solveig er daglig leder for kompetansefirmaet Nyborg Pedagogikk. Her har hun siden 2011 arbeidet med privatundervisning, kompetanseformidling, veiledning og opplæring innen Systematisk begrepsundervisning etter professor Magne Nyborg. Nyborg Pedagogikk er kursarrangør for kurs innen Systematisk begrepsundervising på alle nivå, fra barnehage og grunnskole og helt opp på studentnivå.
Magnus Nyborg er sønn av Magne Nyborg, og har, med sin spesielt inngående kjennskap til Nyborgs begrepsteori, vært med i testoppsett, kvalitetssikring og validering av testoppgavene.